onsdag 17 mars 2010

BUENA BUENOS AIRES



Det är inte svårt att förstå varför Buenos Aires kallas för Sydamerikas Paris. Det här är en kosmopolitisk stad som, precis som alla världsstäder, är ett hopkok av influenser från hela världen. Parisliknelsen stämmer väl in på de småskaliga husen och prånga gatorna.
Vi bor i området Palermo, och just vår del kallas för Palermo Hollywood för att det finns många TV-studios här. Det känns lite som Brooklyn blandat med Majorna, men egentligen är alla jämförelser onödiga för det här är inte som något annat.
Maten, människorna, grönskan, restaurangerna, färgerna- känslan av att gå på gatorna, Buenos Aires är häftigt och coolt men samtidigt själfullt och vackert. Alla borde åka hit för det är så lätt att trivas. Det är på uteserveringar som de i Buenos Aires man vill dricka sitt kaffe och på gator som dessa man trivs med att bara driva runt.
Nu har vi haft tio grymma dagar här. Imorgon åker Hanna tillbaka till Sverige och Linn drar till Chile igen. Hanna tycker att det ska bli gött att komma hem till Götet och Linn kan knappt bärga sig tills hon få se sitt älskade Valparaiso.
/Hanna och Linn


I Buenos Aires har vi bott med Sanna som är en kompis från Göteborg. Sannas mormor bor i La Plata lite utanför Buenos Aires och Sanna har varit här mycket och kan staden. Bästa guiden! Tillsammans är vi en go trio.


Nattkaffe efter underbar vegetarisk middag på vår favoritrestaurang Arevalito med göteborgarna Saida och Jens.

I Palermo Hollywood hyrde vi en jättemysig lägenhet.


På fina vietnamesiska restaurangen Green Bamboo.

Paula från Buenos Aires visade oss sin favoritbar, Mundo Bizarro



På El Ultimo Beso kan man låtsats att man fikar på en fransk slottsgård.


På en bar träffade vi coola rockabillysnubben Leonardo som visade oss Argentinas bästa taueringsstudio.



Fiolbyggaren Angel tog med oss på en morgonfika på ett av stans äldsta konditorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar