fredag 12 mars 2010

FUERZA CHILE!



Chile är lika långt som avståndet mellan Norge och Nigeria. Trots stora skillnader mellan det torra och varma ökenområdena i norr och söderns gröna vulkan- och glaciärlandskap med klimat som i Sverige finns här en otrolig sammanhållning. Den har verkligen visat sig nu efter jordbävningen med en imponerande kämparanda och kraft att snabbt resa sig upp och blicka framåt. “Chile ayuda Chile” (Chile hjälper Chile)- insamlingar till de jordbävningsdrabbade i söder känns som fester där alla vill hjälpa till.

Häromdagen ramlade vi rakt in i en. På gatan utanför vårt hostel i La Serena hade hundratals ungdomar bildat en lång kedja. Med reggaeton på hög volym kastade de skrattandes matpåsar mellan sig som sedan packades in i en långtradare som skulle köras ner till de mest drabbade områdena.

Nu är vi i Buenos Aires, denna totalt buena stad, som New York fast sydamerikanskt, men ändå inte som något annat. Det är som att storstadspulsen ger allt en extra krydda, från maten till taxiresorna. Boklådor, marknader, antikvariat, hippa klädaffärrer och typiska argetinska fik med espresso och vackra pensionärer som fördriver dagarna med att bara umgås på en uteservering. Vi berättar snart mer.

/Hanna och Linn





Hanna klipper håret i välgörande syfte. Frisörelever erbjöd sina tjänster på torget i La Serena för en billig penning och pengarna gick till hjälp för de jordbävningsdrabbade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar